Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

 

Διοργάνωση: Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος

 Η έκθεση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια του ΔΣ του ΕΕΤΕ  να δραστηριοποιηθούμε πάνω στα σοβαρά γεγονότα που εκτυλίσσονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα και έχουν να κάνουν με την ρατσιστική βία , με τις επιχειρήσεις «σκούπα» ενάντια στους μετανάστες με την ονομασία «Ξένιος Ζεύς», που με περίσσιο ζήλο επιχειρούν Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Δημοτική Αρχή της Αθήνας, με τις  διώξεις και οι αθρόες συλλήψεις και προσαγωγές μεταναστών, με την εγκληματική δράση των φασιστοειδών που μαχαιρώνουν, δολοφονούν μετανάστες, με την λογοκρισία που ασκείται σε θεατρικές παραστάσεις  και εκπαιδευτικούς, με τις διώξεις και τις απειλές κατά εκπαιδευτικών , με τις  επεμβάσεις φασιστοειδών στα νοσοκομεία  απαιτώντας να διώχνονται οι αλλοδαποί ασθενείς, με την «κατήχηση» παιδιών στην φασιστική ιδεολογία, με την προσπάθεια να εκφοβίσουν γονείς και εκπαιδευτικούς, ζητώντας μάλιστα από τη Βουλή να αποδοθούν «πειθαρχικές ευθύνες» σε κάθε αντιρατσιστική φωνή…
Στόχος να τρομοκρατηθούν καθηγητές, γονείς και μαθητές, για να χτυπήσει την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα μετανάστευσης, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με τα δεκάδες περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.
http://antifasistikiekthesi2013.wordpress.com/2013/08/18/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA/

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.
Το κράτος και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί επιχειρούν να επιβάλουν το νόμο της σιωπής και της συνενοχής σε πράξεις βίας και αυθαιρεσίας. Χρόνια καλύπτουν και συντηρούν γεγονότα σαν της Μανωλάδας… Επιχειρούν να κάνουν κάθε εργαζόμενο που είναι μάρτυρας αυτής της αυθαιρεσίας είτε απέναντι σε μετανάστες, είτε απέναντι σε απεργούς, σε κάθε περίπτωση, να φοβάται να μιλήσει γιατί “θα μπλέξει”. Επιχειρούν να ποινικοποιήσουν την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά. Χαρακτηριστική η άσκηση «ποινικής δίωξης» κατά του εργαζόμενου Π.Κ. γιατί διαμαρτυρήθηκε για την βίαιη μεταχείρηση από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ» ενός μετανάστη που είχε συλληφθεί και ακινητοποιηθεί. Ο Π.Κ. έπραξε το αυτονόητο και αυτό που θα έπρεπε να πράξει κάθε εργαζόμενος μπροστά στην αναίτια αστυνομική βία απέναντι σε αυτό το πιο βαλλόμενο από την εκμετάλευση κομμάτι της εργατικής τάξης, τους μετανάστες. Όπως θα έπρεπε να κάνει ο καθένας σε κάθε περίπτωση κρατικής αντιλαϊκής αυθαιρεσίας…
Αυτός είναι ο «Πολιτισμός» τους.
Ζούμε σε μια περίοδο που η καταστολή είτε εργοδοτική, είτε κρατική, είτε παρακρατική εντείνεται. Μέσα σε αυτά εντάσσονται τα «τυφλά χτυπήματα», οι πυροβολισμοί και οι κάθε είδους προβοκάτσιες. Στόχος είναι να φιμωθεί να τρομοκρατηθεί ο λαός.
Το Νομοσχέδιο περί «ξενοφοβίας και ρατσισμού» που συζητήθηκε το προηγούμενο διΆΣΤΗΜΑ,  κυμαίνεται στην ίδια στρατηγική κατεύθυνση . Τα επεισόδια στη βουλή δίνουν και παίρνουν με στημένα σκηνικά στο θέατρο του παραλόγου, στον ρόλο του προστάτη του αδικημένου, η συγκυβέρνηση και ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς και  ΜΜΕ… Αυτή η υποκριτική τους στάση  στοχοποιόντας δήθεν την «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»  αφενός συσπειρώνει ένα μέρος του λαού υπέρ του συγκεκριμένου μορφώματος  αφού η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, οι «σκούπες» της Αστυνομίας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνο 2, είναι αυτά που ανατροφοδοτούν το ρατσισμό, αφετέρου σε συνάρτηση με τη συγκάλυψη της πραγματικής αιτίας για τα δεινά του λαού, «ταΐζουν» το αντιμεταναστευτικό μένος, αξιοποιώντας τις χρήσιμες για το σύστημα φασιστικές οργανώσεις, στοχεύουν στο χτύπημα της ίδιας της πάλης του λαού.
Έτσι  ανοίγει δρόμους ώστε μέσα από την ποινικοποίηση της πολιτικής άποψης, και τη νομοθέτηση για το ποια ανάγνωση της Ιστορίας είναι «νόμιμη», να χτυπήσει  όποιον ενδεχομένως εκφράσει άλλη άποψη. Ο υπό συζήτηση νέος «αντιρατσιστικός νόμος» στοχεύει να προσαρμόσει τη χώρα μας στο θεσμικό πλαίσιο εκείνο με το οποίο αναπτύσσεται η θεωρία των «δύο άκρων» και που έχει οδηγήσει ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης στο να απαγορεύσουν σήμερα τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση.
Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν γονατίσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η ανεργία, η πείνα, η κατάργηση κάθε κοινωνικής παροχής που είχε κατακτηθεί με αγώνες πριν από δεκαετείες, η αύξηση υης φορολογίας, η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, σε συνδυασμό με την αντιμεταναστευτική κρατική πολιτική, τις Διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας (Σένκεν, Δουβλίνο 2)  τις άθλιες συνθήκες κράτησης των μεταναστών, όλα αυτά. δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα.
ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ  ΓΙΑ ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ  ΤΟ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΩΣ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ  ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ.
ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΥΧΘΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
Ο τόπος μας έχει υποφέρει πολλά κάτω από τη μπότα του ναζισμού…’ Οπως οι καλλιτέχνες παλιότερα, και εμείς πρέπει να αντιδράσουμε και ατομικά με τις δυνάμεις που έχει ο καθένας, στο εργαστήριο,  στους χώρους δουλειάς , στο σχολείο ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως γονείς , να περιορίσουμε και να τσακίσουμε κάθε μορφή ρατσιστικής βίας που ασκείται, να αντιδράσουμε όμως κύρια  συλλογικά γιατί έχει αποδειχθεί ιστορικά πως τίποτα δεν μπορεί να σκοτώσει το τέρας χωρίς οργανωμένη συλλογική δράση .
Σε αυτή την κατεύθυνση της συλλογικής οργανωμένης δράσης   ΤΟ Ε.Ε.Τ.Ε ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ θέλοντας να αναδείξουμε την αντίθεσή μας με τη δράση των φασιστικών εγκληματικών ομάδων και των υποστηρικτών τους που δρουν με άλλοθι την κρατική πολιτική καταστολής των αγώνων των εργαζομένων και εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ.
Η τέχνη μπορεί να γίνει το όπλο σου, πάρε θέση ,
 και όπως έλεγε και o  Wassily Kandinsky
«’O Καλλιτέχνης δεν είναι το χαϊδεμένο παιδί της ζωής:
Δεν έχει δικαίωμα να ζει ανεύθυνα, έχει αναλάβει την εκτέλεση ενός δύσκολου έργου
που γίνεται συχνά ο Σταυρός του
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.